Randstad – Conceptontwikkeling

Al meer dan 55 jaar speelt Randstad actief een toonaangevende rol in de arbeidsmarkt. Als een van de grootste HR-dienstverleners ter wereld staat Randstad wereldwijd bedrijven bij om hun doelstellingen te realiseren met de inzet van de beste mensen en de meest innovatieve maatwerkoplossingen.

Van 2010 tot 2015 heeft Robin als senior marketing manager aan de wieg gestaan van meerdere innovatieve concepten en proposities. Twee voorbeelden zijn Randstad Student en Randstad Direct.

 

Randstad Student
In januari 2011 kreeg Robin binnen Randstad Nederland opdracht om in een klein innovatieteam een nieuw bedieningsmodel te ontwikkelen voor de studentendoelgroep. In 3 weken heeft het team een nieuw concept bedacht, in 4 maanden is het aangescherpt en goedgekeurd door de directie. Daarna is het concept uitgewerkt en geïmplementeerd. In augustus 2011 ging Randstad Student live. En met succes, inmiddels is het bedrijfsonderdeel een volwassen bedrijfsonderdeel met een van de grootste marktaandelen van studentenuitzendbureaus in Nederland en een indrukwekkende omzet.

 

Randstad Direct
In 2013 is Robin voor Randstad bezig geweest met de conceptontwikkeling van een nieuwe selfservicedienst voor mkb-bedrijven: Randstad Direct. De dienst was gericht op kleine bedrijven die de werving en selectie van nieuw personeel niet wilden uitbesteden, maar wel wilden zoeken in een gekwalificeerde database. Ze heeft samen met een klein multidisciplinair team het concept volledig uitgewerkt, tot en met het interactieontwerp en design van de website en het marketingplan.