Visie

“It’s not what you look at that matters, it’s what you see.” (Henri David Thoreau).

 

Onze visie: there is no more business as usual

Elk tijdperk kent vele veranderingen, maar de snelheid van veranderingen is in deze tijd hoger dan ooit. Mee veranderen om te overleven is voor veel organisaties een uitdaging. Zij hebben moeite met het bepalen van de juiste groeirichting om toekomstbestendig te blijven. Daarnaast heeft een te grote focus op efficiency en winst geleid tot een vertrouwenscrisis. De meeste strategische- en marketingtechnieken om klanten te overtuigen werken niet meer. Klanten verwachten meer authenticiteit, meer toegevoegde waarde en een grotere maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Bij Mindcraft geloven wij dat de uitdagingen die op ons afkomen, vragen om een andere manier van kijken. We stimuleren organisaties meer gebruik te maken van het collectieve talent van medewerkers, beter vooruit te kijken en sneller, efficiënter en flexibeler in te spelen op veranderingen. Door de unieke kracht van een organisatie naar boven te halen en te combineren met de kansen die de nieuwe wereld ons biedt, ontstaan nieuwe, unieke ideeën. Met een flexibele implementatie en voortdurende bijsturing kan een organisatie collectief lerend vermogen opbouwen en meer grip krijgen op veranderingen.

Wij helpen organisaties graag bij het maken van deze beweging. Dat doen wij met een frisse, open blik, een flinke dosis creativiteit en intuïtie, een scherpe geest en een resultaatgerichte aanpak.
In ons werk laten we ons leiden door 6 guiding forces.

 

Onze 6 guiding forces

 

De kracht van verbeelding

Iedereen beschikt over creativiteit, alleen is niet iedereen gewend om het dagelijks te gebruiken. Toch is het één van de belangrijkste competenties van de 21e eeuw. Wij willen anderen stimuleren om hun creativiteit en verbeelding te gebruiken om samen innovatieve concepten te ontwerpen.

 

De kracht van vernieuwing

Ruimte voor vernieuwing ontstaat door te kijken naar wat er kán zijn in plaats van wat er is. Net als mensen blijven de beste organisaties zichzelf continu ontwikkelen. Dit zorgt ervoor dat organisaties aangesloten blijven bij de snel veranderende wereld en de nieuwe generatie medewerkers.

 

De kracht van verbinding

Doorbraken worden bereikt door de juiste mensen met de juiste competenties te verbinden. En wij vinden niets leuker dan dat! Mindcraft is niet voor niets een netwerkbureau. Juist door mensen van buiten de organisatie te betrekken, voegen we een frisse blik toe aan de bestaande manier van denken en bereiken we het beste resultaat.

 

De kracht van enthousiasme

Kennis is macht, maar enthousiasme maakt het verschil en brengt mensen in beweging. Wij worden enthousiast van nieuwe uitdagingen. Wat ons kenmerkt is een intrinsieke behoefte om mensen en organisaties te helpen. We zitten graag naast onze klanten, niet tegenover hen en zien onszelf als tijdelijk verlengstuk van de organisatie.

 

De kracht van focus

Wij geloven dat de juiste focus leidt tot het beste resultaat. Als iedereen weet waar de organisatie voor staat en naar toe wil, kunnen alle medewerkers veel gerichter hun krachten bundelen. Focus op een gemeenschappelijk doel betekent op het juiste moment de juiste keuzes maken en de juiste kaders stellen. Wij helpen hier graag bij.

 

De kracht van waarde

Wij geloven dat organisaties succesvoller kunnen zijn wanneer zij hun toegevoegde waarde voor klanten, medewerkers en de maatschappij als uitgangspunt nemen. Dit begint bij een goed geformuleerde visie. Waarom doen we wat we doen? Dit geeft organisaties richting en zorgt dat medewerkers focussen op de juiste dingen.